Om cirkus



Tanken på en trickgrupp för alla har funnits nästan lika länge som UHAC har funnits. Drömmen var att kunna åka ut till äldreboenden, dagis, skolor och många fler ställen. Några av målen med cirkusen har hela tiden varit att visa upp vad hundar kan göra, att låta de som kanske inte kan ha hund själv av olika anledningar träffa hundar och att lära ut hur man ska hälsa på hundar på bästa sätt.

November 2011 blev uppstarten för det som kom att bli Cirkus UHAC: ett gäng medlemmar från Uppsala Hund- och Aktivitetscenter (UHAC) fick möjligheten att uppträda på Möllers Bil i Uppsala. I december 2011 hade Cirkus UHAC sitt första möte och i januari 2012 började de regelbundna träningarna.

En planeringsgrupp skapades som med hjälp av förslag från resten av gruppen började forma ett program. Det bestämdes snabbt att ett gemomgående tema på musiken skulle vara bra, ett enkelt sådant som är lätt att ta till sig för alla. Med dessa kriterier betämdes Tema: Disney. Gruppen kom även snabbt överens om att det skulle vara roligt med en gemensam start på programmet och med många tidigare och nuvarande hästintresserade i gruppen fick vi en idé om att skapa en kadrilj.


På måndagkvällar samlas deltagarna på Uppsala Hund- och Aktivitetscenter på Seminariegatan 29 för träning. Här är det bara fantasin som sätter gränserna för vad vi kan träna på!

Målet med gruppen är att komma ut på gator och torg, till äldreboenden och dagis och till alla som är sugna på att se ett väldigt speciellt uppträdande. Vi uppträder för alla som vill se oss och kan anpassa vårt innehåll efter det utrymme ni har samt era önskemål. Det program vi har just nu ligger på cirka 25 minuter och innehåller allt från Kadriljen till freestyle, inkallning och tävlingar med en mängd olika tricks. Vill ni se lite av vad vi gör, kika in våra filmer på Youtube.
 
Vill du veta mer om vad vi kan göra och annan bokningsinformation?
Maila gärna vår kontaktperson om du har några frågor! Vi svarar så fort vi kan. [email protected]
 
Vårt material
Allt material som vi använder (kadriljen, planeringarna, upplägget, bilderna, filmerna mm.) tillhör Uppsala Hund- och Aktivitetscenter. Är du intresserad av konceptet till din klubb? Vi kommer jättegärna ut och delar med oss av det vi har! Maila [email protected] så kan vi ge mer information om vad vi kan göra!
 
För att delta...
Låter Cirkus UHAC som något för dig? För att delta i vår trick-grupp måste du ha fyllt 15 år - detta på grund av att vi inte kan ta ansvar för yngre när vi är ute på uppträdanden och dylikt. Är du under 15 år och vill deltaga behöver en förälder även vara aktiv på träningarna.
Du behöver även ha en hund att träna med. Din hund behöver ha en god allmänlydnad och komma överens med de andra hundarna i gruppen.
I övrigt har vi inga som helst krav på att ni ska kunna några tricks eller så - gruppen är till för att utvecklas tillsammans! 
Om du är intresserad av att bli medlem i gruppen, maila Marie på [email protected] så får ni mer information!

Är du nyfiken på att komma och se oss träna?
Läs mer här.

VARMT VÄLKOMNA TILL CIRKUS UHAC!

Design av Camilla Fammé
www.camillafamme.se

Anpassa av Elisabeth Sterner
sterner.blogg.se